Taas voidaan osallistua Ruutinkin kanssa kaikkeen kivaan kun juoksu on ohi. Eilen olimme Turun Palveluskoirakerhon järjestämässä lajiesittely tilaisuudessa. Menimme Ruutin kanssa jälki ryhmään johon osallistui kolme ensikertalaista ja muut olivat jo kokeneempia.

Ensin tehtiin jäljet metsään ja niiden vanhetessa sai opastusta lajissa.  Omalla vuorollamme menimme jäljen alkupäähän ja Etsi- käskyllä Ruuti löysi jäljen ja lähti aivan oikeaan suuntaan namijälkien perään ja hieman ennen jäljen loppumista napattiin koira pois jäljeltä. Niin jää mielenkiinto jälkiin koska koira muistaa ettei kaikkia nameja vielä syöty. Ruuti sai kovasti kehumista suorituksestaan ja meidät toivotettiin tervetulleiksi ryhmään jos vaan haluamme. 

Seurasimme myös miten kokeneemmat koirat jäljestivät. Hauskaa ja mukava ryhmä ja katsotaan miten pitkälle pääsemme tässä lajissa, jota ei niin haittaa epäsäännöllinen työrytmi. Hakuun olisi ollut hieno osallistua, mutta laji ei kestä minun epäsäännöllisiä työaikoja.

Tänään molemmat koirat lähtivät mukaan toko-kentälle. Klo 18-19 Ruutilla oli ryhmässä paikalla makuuta mikä ei ihan meiltä onnistunut, kun oli pakko lähteä mamin luo ennen lupaa,  bravuurina luoksetuloa, maahanmenoa vähän uudella tekniikalla ym.Klo 19-20 Aidalla oli alle 1-v ryhmässä aiheina istuminen, eteenmeno ja esteet. Fiksuja koiria molemmat vaikka koirien ohjaaja edelleen tumpelo.