Kuten yleensä juhlijat toipuvat seuraavaan päivään ennenkuin ovat palautuneet. Niinpä kirjoitamme eilisistä  pentukoulun päättäjäisistä vasta tänään.

Aluksi otimme näyttelykoulutusta ja siinä meillä riittääkin myös jatkossa  työsarkaa Sen jälkeen jokainen sai esittää opettelemansa temppu kotitehtävän. Meidän temppu onnistui ihan mukavasti ja olin tyytyväinen kun en ottanut mitään ylihienoa ja vaikeaa vaan yksinkertaisesti me Ruutin kanssa lyömme kättä päälle: Ojennan oikean käden kämmenpuoli ylöspäin ja sanon Ruutille: Kättä päälle niin koira lyö käteeni tassullaan. Sen jälkeen rakennettiin pieni agilityrata joka mentiin vielä läpi 

 Ja viimeksi oli tehtävärata kilpailu. Perusasennosta lähdettiin ja radalla oli tehtäviä: Istu, maahan, peruuta kaksi askelta, esitä opeteltu temppu uudestaan, namin haku kolmen eri purkin alta ja luokse tulo avustajan pitäessä koiraa. Käskyn sai antaa vain kerran, koiraan ei saanut koskea muuten sai sakkokierroksia. Ajanotolla ratkaistiin voittaja.

Meidän rataosuus meni hienosti vaikka vauhtia en pitänyt erikoisemmin koska ajattelin että on parempi suorittaa rata oikein kuin valtavalla vauhdilla ja että fiksu Mira hovawart sen kuitenkin voittaa. Mutta kuinkas kävikään?? Yllätysyllätys!!! Ruuti voitti!!!  Kaikki palkittiin herkullisilla lihatikuilla ja voittaja sai vielä lelun!!

Lopuksi jäivät vielä Ruuti, Mira ja Helka bullmastiffi melkein tunniksi kentälle riehumaan!

 

Kuvassa voittaja palkintonsa kanssa: 

Ja kateellinen Urho joutui verkon taakse eteiseen.