Perjantai aamulla Urho vietiin hoitopaikkaan Lohjalle ja me muut jatkoimme syysretkeämme kohti Helsinkiä ja aamulaivalla Tallinnaan. Siellä meitä odotti kaamea lumimöräkkä kovalla tuulella ja sitä riitti myös seuraavan päivän.

Tallinnasta löysimme  oikean tienpään ja matka jatkui kohti Laagnaa jossa vietimme yön miellyttävässä hotelli Laagnassa. Varaamamme huone osoittautui vähän fiinimmäksi kuin osasimme odottaa. Olohuone ja makuuhuone olivat erikseen ja hieno  kylpyhuone johon tuli kuumaa vettä mutta oli muuten kylmä kuin kellari. Ei tehnyt kauheasti mieli suihkuun

Aamulla lähdimme kohti Sillamäkeä ja Ruutin ensimmäiseen oikeaan näyttelyyn junioriluokassa.  Tuomari ei meistä erikoisemmin ihastunut ja saimme erittäin hyvä/2. Niinpä päätimme jatkaa retkeämme joulunpunaisen muovinauhanpalasen verran rikkaampana takaisin Tallinnaan.

Auton tuulilasin läpi kuvattu näkyväisyys päätiellä matkalla Tallinnaan: 

Muutamia kertoja jotkut hurjapäät ohittelivat vauhdikkaasti meidät, mutta yleensä ne olivat sitten ojassa jonkinmatkaa eteenpäin ajettuamme. Lumiauroja näkyi muutamia. Viimeinen n. 10 kilometriä ennen Tallinnaa....ojassa.

Matkalla mies sai neronleimauksen ja kysyimme laivayhtiöltä mahdollisuutta siirtää huominen paluu jo täksi päiväksi. Ja onnistuihan se! Hienoa! Halusimme pois lumen ja tuulen sotkemasta Tallinnasta! 

Helsingissä oli hieno pakkaskeli ja tiet loistavassa kunnossa! Soitto Lohjalle ja Urhoa hakemaan. Vähän olimme huolissamme vanhan koiran pärjäämisestä, mutta turhaan. Urho oli osannut ottaa ilon irti ja nautti täysin rinnoin ainoan koiran asemasta ja kaikesta lellimisestä. Ilostui kuitenkin meidät nähdessään ja oli valmis myös lähtemään kotiin.

Kotiin päästyämme kaikki sammuimme kuin kynttilät ja aamulla nukuimme todella pitkään.

Näyttelymenestys pitää tietenkin korjata ja parantaa joten siinä paras syy lähteä uudelleen matkaan!