Ruuti on tänään aloittanut etsijäkoirakoulutuksen. Valmistumiseen menee noin kaksi vuotta ja sen jälkeen etsimme kadonneita/karanneita koiria ja kissoja ja saattaapi jokunen poni tai hevonenkin löytyä.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän piti kouluttautua ihmisten hakuun, mutta epäsäännölliset työaikani hankaloittavat tiivistahtisiin harjoituksiin pääsyä joten jätämme sen ainakin toistaiseksi.

Alkuun opettelemme hajuerottelua ja ilmaisua. Sen jälkeen tulee niiden yhdistäminen ja siitä vähitellen vaikeutetaan tehtävää.

Meillä on hajuerottelun opetteluun Biltemasta ostetut teräksiset hammasharjateline purkit. Purkkiin laitetaan tuppo vieraan koiran karvaa ja purkeissa on juuri sopivat reijät kannessa haisteluun ja ne kestävät kovakouraistakin käsittelyä.

Aluksi riittää pelkkä purkkiin koskeminen ja palkka oikealla ajoituksella. Ruuti ymmärsi melkein heti miten niitä lihapullan paloja saa. 

Ilmaisuna meillä on oikealla tassulla kosketus jalkaani. Tätä harjoittelimme kotona jo pari kertaa ja se onnistuu meiltä myös käskyllä "läpsy".

Näitä nyt treenaamme ja kun ne sujuvat pitää harjoitella palojen yhteenliittämistä.

Ruuti vaikutti innostuneelta ja toivottavasti opimme asian koska täälläpäin ei ole koulutettuja etsijäkoiria juuri ollenkaan.