Aloitimme tänään kanttarellietsinnän opiskelun Ruutin kanssa. Mukaan tulivat myös Tiina Taika-labbiksen kanssa. Opettajana meillä oli Johanna joka osaa kouluttaa koiria vaikka professoreiksi asti ja ratkoa ongelmakoirien ongelmia. Hyvin molemmat "tytöt" käyttivät nenäänsä ja osasivat yhdistää annetun kanttarelli hajunäytteen ja pienen matkan päähän laitetut kanttarellit. Ja opiskelun jälkeen "tytöt" riehuivat hyvin tehdyn työn palkaksi. Taika on Ruutia pari kuukautta nuorempi ja hyvin tulivat juttuun. Ensi sunnuntaina on seuraava koulutus kerta. 

Tänään tuli jo odotettu viesti: Agilityn jatkokurssi alkaa ensi torstaina klo 18.30-20.00.  Viisi seuraavaa torstaita menee agilityn parissa. Siitä Ruuti tykkää.

Ruuti oli myös niin innostunut kanttarelleissa hajutyöskentelystä, että kokeilemme aloittaa uudestaan kaonneiden koirien/kissojen ymymym. etsijäkoirakoulutuksen. Ilmeisesti ympäristö vaikuttaa Ruutin innokkuuteen. Nyt kun ei tarvitse olla tylsässä sisähallissa hajupurkkeja nuuhkimassa kuten talvella  niin Ruuti kokee homman mielekkäämmäksi. Johanna vetää myös sitä koulutusta ja kesätauon jälkeen elokuussa taas alkaa toiminta.