Muutaman minuutin myöhästyneinä menimme eilen koulutukseen ja siinä kiireessä erehdyimme vahingossa pidemmälle oppineiden ryhmään. Rimakauhu alkoi jo nousta mielessä, mutta kouluttaja oli upea ja selvisimme hienosti! Aluksi kouluttaja halusi nähdä mitä osaamme ja taas tuli loistavia ohjeita.

Saimme jopa kehuja seuraamisesta ja Ruuti on juuri siinä kohtaa kuin pitääkin!! Pienempänä Ruutilla oli tapana mennä poikittain, mutta asennon sai korjattua nameilla.

Nyt saimme harjoitusta liikkeestä istumaan jäämiseen jota en ole harjoitellut ollenkaan. Liikkeestä maahanmenoa on kyllä otettu muutaman kerran aikaisemmin. Ensin koira oli vähän ihmeissään, mutta muutama harjoitus ja Ruuti jäi istumaan kuin tatti ja taas tuli todistettua että koira osaa kunhan ohjaaja vaan oppis joskus jotain. Myöskään ilman tätä vahinkoa en olisi ikinä uskaltautunut tähän ryhmään.  Tämä on jopa kivaa!! Vaikken olis ehkä ennen uskonut vinttikoira/terrieri-ihmisenä.

Ja loppupalkaksi pieni paini komean Nallen kanssa joka oli koulutuksen penturyhmässä.

Ensimmäisen kerran olimme liikkeellä autolla ilman häkkiä ja Ruuti tuntui kovasti viihtyvän takaosassa verkon takana, mutta pienempänä koira olisi syönyt koko auton,  jos ei olisi ollut häkissä. Ajattelin että Ruuti syöksyy kuin raketti ulos autosta kun avaan takaluukun, mutta eipä tullutkaan. Siinäkin on oppi mennyt perille, kun häkistäkään ei ollut lupa tulla pois ennen lupaa ja sama oppi toimii näköjään näinkin! Hienoa.

Ruuti saa nauttia näin matkustamisesta muutaman viikon. Aida tuo ehkä muutoksen tähän asiaan, mutta katsotaan.